Eerste indruk”” meestal “” de juiste

7 mei 2025 - Morondava, Madagaskar

Lieve volgers,

Mijn vluchten waren super .   Steeds een vrij stoeltje naast mij dus beentje strekje af en toe.
  Ik sliep in het centum van de hoofdstad op de 4de verdieping al een prachtig zicht op het dagelijks leven vooral niet tropisch 🌴 zoals jullie misschien van ons gewend zijn.    Maar i love that.  Met mijn camera’tje op mijn terras gluren naar t leven dat zich daar afspeelt.  Armoe troef maar overal schotelantennes en gezellige muziek . Ik zie veel kindjes spelen met  elkaar en ..…gemaakt speelgoed. Een wiel van een fiets of een lege cola fles waar vocht inzit dat is hun bal !!!!!!!                                                                                                                          Eens op wandel het echte streetlife ….kom eigenlijk geen enkele toerist tegen alleen  als ik voorbij een hotel kom zie ik wat oosterlingen en wat blank is . Kan dus van alles zijn .                                                                           De plaatselijke bevolking is zeer vriendelijk ,   constant ook in de stad “ bonjour madam”” …tja frans pour moi ….ne pas facile zene !!!!!!!   Mais tire mon plan
Op dag 4 naar Morondava gevlogen een van de hoofddoelen van de reis .  Een van de bekenste foto”s van Madagascar is de befaamde avenue de baobab.  Gisterenavond de trip gemaakt  . Met een R4 🚙 er naartoe . Deze  auto”s rammelen en puffen ,     zouden niet   alleen niet in de low emisiezone mogen komen ,   gewoon ni meer in Belgie . Geen binnen bekleding  ,   draden die bloot liggen en als ik op de achterbank zit kijk ik aan mijn voeten bij de deur gewoon buiten ..natuurlijke airco TOP !!!!!!!!                                                                          Een tripje van 19 km  45 min onderweg geweest . De laatste 5 km zandweg en hobbelig .                                Maar  dan komt de beloning en  ben spijtig genoeg niet alleen. Hier zijn .. denk ik al de toeristen die ik de vorige dagen miste.  Ben natuurlijk niet met een ploeg van Nat .Geografic  dus ondergaan …toch enkele mooie kiekjes kunnen nemen .
Morgen vlieg ik terug naar de hoofdstad en op 10/5 komt de groep aan . Denk dat ik met de shutlle van het hotel hen mee gaan verwelkomen .  Ik vermoed dat ik de enigste belg ben .  Hier volgen wat foto’s.

1. Colleke:
    7 mei 2025
    Blij dat gij goed zijt aangekomen,X
    Mooie foto s
    Dikke knuffeltjes xxxjes
  2. Sandra B:
    7 mei 2025
    Die Baobab bomen met het Golden hour zijn echt de max !! Ziet er , speciaal uit, doet me denken aan Senegal...same stuff...
    Geniet ervan zou ik zeggen, weer een hoop reisverhalen erbij !!
    Groetjes, Sandra. 💋💋💋
  3. Cammu Marie-Claire:
    7 mei 2025
    Goeiemorgen hier vanuit Edegem, ben blij voor jou dat de eerste indrukken daar positief zijn. dus genieten maar van wat nog gaat komen !!!!! xxx
  4. Mirella:
    7 mei 2025
    Hey Annie, dat is weer een reis met heel veel verschillen met Europa. Geniet ervan en vooral wees voorzichtig!!
  5. Els:
    7 mei 2025
    Prachtige beelden Annie! Zet al in spanning te wachten naar je eerste verhaal. 😉 Geniet ervan!
  6. Jeannine Van roy:
    7 mei 2025
    Amai spannende reis en mooie foto's. Geniet ervan
  7. Magda Vergult:
    7 mei 2025
    Die foto’s met die baobabbomen zijn wondermooi.
    Maar is het nu zo als ik ergens gelezen heb dat die baobabbomen eerder zeldzaam zijn en niet wijdverspreid in het land? En men met die “baobabstreet” toeristen wil lokken?
  8. Annie:
    7 mei 2025
    Ze staan hier overal maar hier is een grote aanwezigheid . De avenue is enig en natuurlijk toeristentrekker ….MAAR het levert alleen de taxi”s geld op om je ernaar toe te brengen maar er word GEEN inkom gevraagd , vrije toegang . Zo een arm land had best enkele euro’s kunnen vragen
  9. Tinkelbel:
    Ja Annie. Die eerste reeks foto’s beloven al veel zenne. Keep going girl xxx
  10. Krista:
    7 mei 2025
    waaauw! superknappe fotoskes weeral Annie.
    Het ziet er niks voor ons uit, maar ben blij dat gij onze reisreporter bent hoor!
    Nog veel leuke dingen te doen en zien... zijn benieuwd
    xxxxxx
  11. Verschaeren ingrid:
    Mooie foto’s Annie kijk al uit naar de volgende Xxx
  12. Angeline en Yvonne:
    Hey Annie,
    Weer een mooi relaas tot hiertoe ben benieuwd naar morgen met die baobab bomen.
    Geniet maar en doe nog veel leuke dingen
    groetjes van ons beiden
  13. Brenda:
    7 mei 2025
    Magnifiek, genieten maar, uniek tripje 👍👌🥳
  14. Jolijn:
    9 mei 2025